Kolesarska pot

Pomurska kolesarska pot

Pomurska kolesarska pot je edinstvena in razburljiva pustolovščina za ljubitelje kolesarjenja, ki poteka skozi slikovito pokrajino 16 pomurskih občin. S svojo skupno dolžino 624 km je razdeljena na 8 različnih poti.

Dolžina
624 km
Število poti
8
Občin
16
Zahtevnost
3 / 5

Filter

Opis poti

Na tej poti boste imeli priložnost doživeti neokrnjeno naravo, prijazne ljudi ter spoznati bogato kulturno in zgodovinsko dediščino Pomurja. Med številnimi znamenitostmi, ki jih lahko obiščete, so:

  • Grad Grad: Starodavni grad Grad je ena najpomembnejših kulturnih znamenitosti Pomurja, ki vas bo popeljal nazaj v čas s svojo zgodovino in čudovito arhitekturo.
  • Moravske Toplice: Slavni termalni kompleks, kjer se lahko sprostite v vročih termalnih vrelcih in uživate v razkošnih wellness storitvah.
  • Vinorodna regija Jeruzalem: Čudovita vinorodna regija, ki slovi po odličnih vinih in slikovitih vinogradih.
  • Krajiski park Goričko: Očarljiva naravna oaza z bujno floro in favno ter številnimi pohodniškimi potmi.
  • Vinarium Lendava: Najvišji razgledni stolp v Sloveniji, kjer lahko uživate v osupljivem razgledu na okolico.
  • Murska Sobota: Glavno mesto Pomurja, ki ponuja raznolike trgovine, restavracije in muzeje..
  • Pomurski muzej v Murski Soboti: Muzej, ki predstavlja zgodovino regije s poudarkom na tradiciji in kulturi.

Med kolesarjenjem po tej poti boste imeli tudi priložnost okušati lokalne dobrote, kot so prekmurska gibanica, bujta repa, bograč, domači kruh in vrhunska lokalna vina ter piva. Lokalni ponudniki vas bodo razvajali z avtentično hrano in osvežilnimi pijačami.

Pomurska kolesarska pot vas bo navdušila s svojo raznolikostjo in edinstvenimi doživetji ter vam omogočila, da doživite čarobnost Pomurja na kolesu.

Kolesarjenje poteka na območju 16. občin: Beltinci, Črenšovci, Dobrovnik, Gornji Petrovci, Grad, Kobilje, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Puconci, Razkrižje, Rogašovci, Tišina, Turnišče in Velika Polana.

Prenesite posamezne sklope Pomurske kolesarke poti (datoteka .kml):