Kolesarska pot

Pot Jeruzalem

Pot
Asfalt
Dolžina
26 km
Cesta
100 %
Zahtevnost
4 / 5

Opis poti

Ljutomer, središče Ljutomerskih goric in Murskega polja, nosi vzdevek "Mesto Samoroga" zaradi podobe dirjajočega samoroga v svojem grbu. Obiščite očarljiv Glavni trg z rotovžem in Marijinim znamenjem. Ljutomer je tudi znan po priljubljenem Grossmannovem festivalu fantastičnega filma in vina, ki vsako leto poteka konec julija.

Uživajte v naravni lepoti med kolesarjenjem po Ljutomersko-ormoških goricah, ki slovijo po vinorodnih pokrajinah, vse leto in obkrožajo blagodejne energetske točke. Valoviti griči Jeruzalema kličejo izkušene kolesarje. Na vrhu vasi Jeruzalem vas pričaka čudovit razgled. Baročna cerkev Sv. Marije skriva podobo Žalostne Matere Božje iz Jeruzalema, ki nosi ime kraja. V jeruzalemskem Dvorcu so uživali tudi zvezdniki, kot je legendarni sir Christopher Lee, ki sta uživala v jabolčnem zavitku in lokalnem vinu Šipon ter penini Brut.

Odkrijte razglede, ki so navduševali templjarje. Pot Jeruzalem s približno 300 metri višinske razlike bo izziv tudi za izkušene kolesarje.

Kolesarjenje poteka na relaciji: Ljutomer – Jeruzalem – Vinski Vrh – Miklavž pri Ormožu – Zasavci – Lačaves – Gomila pri Kogu – Stročja Vas - Ljutomer.