Ideje za izlet

Top 5 zimskih namigov

Ko jesenske barve zamenjajo snežinke in so večeri ravno pravšnji za sprehode pod lučkami in druženja ob vroči čokoladi, takrat vas povabimo v pokrajino. Uživajte v pisanih lučkah, ki krasijo naše vasi in mesta ter si privoščite razvajanje kje na toplem. 

Praznično vzdušje

Kraji v Pomurju so se odeli v praznične lučke. Dogodki na prostem vabijo, da si polepšate večere in vikende. Tako vas čaka pestro dogajanje v Lendavi, Ljutomeru, Murski Soboti in Moravskih Toplicah, kjer vas čaka palček Fric v Božičkovi pisarni. V Gornji Radgoni vas čaka Pravljično mesto, žive jaslice v Razkrižju ali številne predstave za otroke, tudi v Beltincih, idr.  

A tudi v manjših krajih lahko doživite košček zimske pravljice, npr. v Lončarovcih kjer vas čaka čarobna »vejs« ali v Veržeju Čebelarstvo Tigeli do 6. januarja vabi na ogled medenih hišk.

Drsališča

Zimske radosti na drsalkah prebudijo otroka v vsakem izmed nas. In kje se boste drsali ob obisku Pomurja? Izbirate lahko med velikima drsališčema v Ljutomeru ali v Murski Soboti.

Tropski vrt

Dobrodošli v 1500 m2 džungle z več kot 900 eksotičnih primerkov približno 400 rastlinskih vrst. Vabi vas kotiček tropskega pragozda, kjer je vedno poletje. Iz vrta lahko pokukate v proizvodnjo, kjer vsak dan zacveti okoli 4000 orhidej. V vrtu lahko poleg številnih botaničnih vrst orhidej občudujete zanimive tropske in subtropske rastline iz celega sveta. V 6 metrov visokem objektu lahko od blizu vidite številne rastline kot so banane, avokado, vanilija, papaja, mango, ananas, ilang, taro, ingver, karambola ter mesojede, kavo, poper, flamingovce in še in še.

Razvajanja v termah

Ko zunaj prijetno sneži, ko se leto počasi izteka, je čas za sprostitev. V Pomurju lahko izbirate med šestimi termami in zdravilišči, ki nudijo posebna razvajanja.

Speci si prleško gibanico

Prlekija slovi po svoji domači kulinariki in pridelavi vrhunskih vin. Zavijte k njim in razvajajte svoje brbončice z vsem, kar regija ponuja. Ob tem se preizkusite v peki prleške gibanice, izdelajte si svoj lončarski spomin in ob tem uživajte v izvrstni kulinariki.

Deli na facebook Deli na twitter