Radenci

Doživite kraljestvo mineralnih vrelcev

Odkrijte lepote narave in zgodovino radenskih mehurčkov, tudi s pomočjo sodobne tehnologije.

Iz Zdravilnega vrelca Radenci, ki ga najdete v Vrelčnem paviljonu v Radencih, je privrela prva mineralna voda, ki jo lahko danes prepoznate po treh rdečih srcih.

Tri rdeča srca – prav gotovo ste jih že videli na etiketah steklenic z mineralno vodo. Pa ste vedeli, da njihova zgodba izvira iz Radencev? Tukaj, na robu Panonske nižine ob neposredni meji z Avstrijo, v objemu vinorodnih gričev, se nahajajo najbogatejši izviri mineralne vode. Prvo steklenico z radensko slatino so v Radencih napolnili že leta 1869, ko je prva naravna mineralna voda iz globine 17 metrov »privrela« na površje po hrastovi cevi. Ker blagodejno vpliva na telo in srce, so izvir poimenovali Zdravilni vrelec. Tega še vedno najdete sredi parka pred Slatinskim domom, v Vrelčnem paviljonu, obdanem s cvetjem. Pustite se popeljati v pravljični svet treh src in si zagotovite odmerek dobrega počutja z radensko vodo neposredno iz Zdravilnega vrelca v salonu Zdravilišča Radenci.

Doživetje preteklosti skozi orodje prihodnosti vas čaka ob obisku naselja Radenci, ki skriva številne radosti – za velike in majhne.

  • Trajanje programa: 5 ur
  • Cena: 56 evrov/par; 80 evrov/družino
  • Najm. število oseb: 10
  • Najv. število oseb: 40

Na odkrivanje zgodovine in narave, ki traja pet ur, se lahko podate tudi s kolesom. Cena vodenja, organizacije programa, mini golfa, piknik košare, napitka in sladice z mineralno vodo je 56 evrov na osebo.

Doživetje je treba pred prihodom rezervirati.

Rezervacija

Najm. št. oseb: 10
Najv. št. oseb: 40

*Obvezna polja
(vpišite število)
(vpišite število)
(vpišite število)
Naročnik:

Podatki za stik

Delovni čas